[18/03/13]

Het reiskwartet is compleet
Zoon Nils (geboren op 2 maart
2013) gaat met pap, mam
en zus Do ook de wereld
verkennen !


[13/06/10]

Eindelijk weer eens nieuws
aan het front.
Dochter Dominiek
(geboren op 6 september 2009)
gaat deze zomer heerlijk met
papa en mama mee op reis.
Lekker 5 weken naar Frankrijk!

[08/10/08]
BEKIJK DE FOTO'S VAN:
Florence (maart 2008)


klik hier voor foto's

[23/12/07]
Duiken in Egypte
(Tentenkamp Marsa Alam)

* KLIK HIER VOOR FOTO'S

[22/05/07]


* BEKIJK DE SICILI╦ FOTO'S!

[26/03/07]


* BEKIJK DE IJSLAND FOTO'S!

[30/08/06]
We zijn terug van onze heerlijke honeymoon!
* Klik hier voor foto's van onze reis door Schotland.

* Klik hier voor foto's van Curacao en Bonaire.

[23/05/06]
Getrouwd in Schotland!


* Klik hier voor foto's.
Samen met onze familie en beste vrienden zijn we van 18 tot en 22 mei per boot en vliegtuig afgereisd naar Schotland voor onze bruiloft. Een prachtig feest, een echte liefdesviering.

[20/03/06]
In 2003 - tijdens onze wereldreis - ontmoetten we de Amerikaanse Lora Hish in Nieuw Zeeland. Zij maakte ook de reis van haar leven en verwoordde de betekenis van die reis onlangs op prachtige wijze:

Life slips us by; it just strolls us along down the sidewalk leading us by our hand ever so gently; soothing, without us knowing. Life tells us we need important jobs that regardless of whether we're happy, we just need to ensure we pay our bills. Life tells us we need to go to college, get a real job and marry before 30; have kids....
* Lees verder

[28/02/06]
Foto's van onze reis naar Marokko, eind februari 2006!

* KLIK HIER!
 

[04/04/05]
Jut en jul hebben sinds lange tijd weer eens gedoken in de Grevelingen (provincie zeeland).
Klik hier voor een paar onderwaterkiekjes!

[15/01/05]
Happy 2005 allemaal!
Er staan leuke nieuwtjes bij de Jut en Jul Toe de Reskjoe-actie. Onze volgende reisbestemming: in het voorjaar gaan we een weekje met Moonshine naar Engeland!

[20/12/04]


Trier was geweldig: mooie oude romeinse stad, mooi weer, leuke kerstmarkt, lekkere glühwein, veel en vet eten. Heel anders dan, zeg, Vietnam, maar gezellig!

[16/12/04]
Ja ja, Jut en Jul gaan weer op reis! Drie dagen naar de oudste stad van Duitsland: Trier. Lekker de Moselwijn en de kerstsfeer proeven...

[06/12/04]
Er is leuk nieuws over het schilderij dat we vorig jaar december kochten in Mendoza Argentinië (zie foto boven). Klik hier voor het verhaal van toen en nu!

[02/12/04]
Voor de duikliefhebbers: er wordt druk gewerkt aan de pagina met duikverslagen en duikfoto's behorend bij de reis. Er is al veel te zien en te lezen, klik hier!

[15/11/04]
Jut en Jul hebben een pracht van een kerel geadopteerd: hij is 5 meter lang, weegt 5000 pond: meet Moonshine, geen VW maar een echte Chevy! Lees meer!

[18/09/04]
Jut zijn weer thuis! Het laatste reisverslag is geschreven: klik op
'reisverslagen'. Ze zijn nu op zoek naar een Volkswagen T2 camperbusje (zie foto), HELP ZE ZOEKEN!!!

[15/08/04] Jut en Jul zijn veilig in Londen geland! (LB2)

[14/08/04] Jut en Jul hebben een geweldig doel gevonden voor Toe de Reskjoe. Neem er snel een kijkje, incl. mooie foto's! Zoals iedereen verder waarschijnlijk al wel weet, landen morgen de wereldreizigers na bijna exact een jaar weer op Europese bodem. (LB2)

[08/08/04] het verslag over Thailand en Cambodja staat op de site, incl. de foto's! En ook wat extra foto's bij de Toe de Reskjoe-actie van het Malawi-project. (LB2)

[26/07/04] Voor de duikliefhebbers: foto's bij het laatste duikverslag uit Australië zijn geplaatst. Ik had een beetje moeite met kiezen, dus het zijn er lekker veel :-) Henk en Marieke vermaken zich nog steeds in Vietnam. (LB2)

[17/07/04] Vandaag vertrekken Jut en Jul vanuit Phnom Penh richting Vietnam (LB2).

[13/07/04] De foto's staan bij het laatste verslag. Kijk snel! (LB2)

[12/07/04] Zo, weer thuis :( Jut en Jul zitten nu in Phnom Penh, hoofdstad van Cambodja. Het laatste verslag uit Indonesie is geplaatst, foto's volgen a.s.a.p. Tuimy is ook weer gesignaleerd. Kijk snel op de Toe de Reskjoe-pagina. (LB2)

[21/06/04] Sms van 'LB2' vanaf Phuket; "Goed overgekomen! Geweldig om Henk en Marieke weer te zien, de omgeving ziet er veelbelovend uit met zon, strand en zee" Jut en Jul kunnen dus aan een marathon bijkletsen beginnen!!(LB)

[19/06/04] Jaahaa, toch nog even een gestolen uurtje ergens gevonden en de foto's bij het laatste verslag geplaatst! Snel kijken, ze zijn erg mooi! (LB2, tot over een week of 3 :-) )

[14/06/04] Er zijn weer twee duikverslagen (Australië en Indonesië) toegevoegd. En het laatste reisverslag uit Indonesië. Bij alle verslagen nog geen foto's. Als ik deze week tijd vindt tussen alle voorbereidingen van mijn trip die kant op, zal ik nog wat duikfoto's bij Australië plaatsen. Overige foto's zijn nog niet binnen i.v.m. de trage verbindingen daar. LB1 plaatst ze alsnog, mochten ze toch nog een goede verbinding vinden! En anders gewoon allemaal even geduld :-) (LB2)

[09/06/04] Toe de Reskjoe is aangevuld. Kijk hiervoor op de Toe de Reskjoe-pagina, waarvan je de link in het middelste deel vindt. Ook is een volgend reisverslag geschreven en door de meesten al wel ontvangen. Ik ben er mee bezig. Komt waarschijnlijk dit weekend, samen met nog twee duikverslagen. (LB2)

[23/05/04] Momenteel zitten de reizigers tussen de mega-grote varanen op de Komodo-eilanden. Ook wordt hier weer gedoken. De berichten zijn dat ze het fantastisch hebben, maar ook totaal afgesneden van de moderne, WWW-toegankelijke maatschappij. Een verslag zal weer volgen, zodra er een PC in de buurt te vinden is (en zoals we weten, heeft M daar een speurneus voor :-) ) LB2

[09/05/04] Marieke's vader en vriendin zijn veilig terug vanaf Java, en het was geweldig om de wereldreizigers in levenden lijve te zien. Jut en Jul zitten nu op Lombok, en gaan vanaf daar een vijfdaagse boottocht langs de Komodo maken. (LB2)

[29/04/04] Ach, ook een webmaster vergist zich wel eens... ze zitten nu op Java (Yogjakarta) en dit is een kwootje vanuit verwegistan: "Verder is het hier warm, klef, tropisch enzo, maar heel mooi." (LB2)

[25/04/04] Het volgende verslag plus de foto's van Australië zijn geplaatst. Ook nog een paar nieuwe plaatjes bij het verslag van 9 april. Jut en Jul vertrekken vandaag naar Bali (LB2)

[18/04/04] De foto's van Australië staan op de site! (LB2)

[13/04/04] Het eerste verslag uit Oz staat erop! Foto's volgen zodra ik ze heb (klein probleempje met m'n PC... even geduld :-) ) (LB2)

[12/04/04] De navigatie van de reisverslagen is iets gewijzigd (thanks Linda!), alle verslagen zijn nu nog overzichtelijker terug te vinden. Het eerste verslag uit Australië volgt asap (LB2)

[28/03/04] The last review from South America is translated! Please forgive me stupid mistakes, I was very tired when I did this... :-) (LB2)

[21/03/04] De foto's bij het laatste verslag uit Zuid-Amerika waren op wonderbaarlijke wijze verdwenen, maar deze staan er weer. Verder wordt er druk vertaald achter de schermen. Dit is even blijven liggen, maar ik ben een aardig eind op streek met het verslag van 9 dec. Ook volgen er volgend weekend weer duikverslagen. Onze reizende vrienden zitten nu in Byron Bay en hebben gedoken met Leopard Sharks... (LB2)

{07/03/04] Jaahaa, de foto's bij New Zealand 27 febr. staan er ook bij! Ik heb ook een boel nieuwe duikfoto's gekregen, daar probeer ik deze week galerietjes van te maken! Ondertussen zijn J&J aangekomen in Australie, genieten ze momenteel nog van Sydney en vertrekken ze ergens begin deze week richting Melbourne. (LB2)

[29/02/04] Nog een dagje in Nieuw Zeeland en dan vertekken Jut en Jul voor bijna twee maanden naar Australië! Het laatste verslag uit Nieuw Zeeland staat op de site, de foto's volgen a.s.a.p. (LB2)

[25/02/04] Het laatste duikverslag staat ook op de site. Kijk onder reisverslagen, duiken, Nieuw Zeeland! (LB2)

[13/02/04] Een volgend reisverslag wordt aan het einde van de maand verwacht. Op het Zuidereiland is vooral mooie natuur en een tweewekelijks verslag over "oh, wat mooi, oh, wat prachtig" werd een beetje saai :-) Dus, even geduld, nog een week of twee en dan gaan Jut en Jul richting het land van de kangaroes, wombats, salties en thorny devils... (LB2)

[o6/02/04] Jut en Jul komen ook andere NL-ers tegen. Kijk in het middelste deel van deze pagina voor een stukje over Henk en Marieke... Verder bericht gehad dat zij zich ook zorgen maken over de vogelgriep. Beslissingen over Azië worden nu nog niet genomen, eerst even afwachten wat de reisadviezen over een maand of twee zijn...

[04/02/04] Tuimy is ook weer opgeblazen, en wel bij Lake Taupo. Kijk voor het nieuws bij Toe de Reskjoe! (LB2)

21/01/04] En ja hoor, er zijn er meer zo gek om in een oude bus rond te trekken :-) een broertje van Alfred Sunshine... (LB2)

[20/01/04] Jippie! De foto's staan er ook bij! (LB2)

[17/01/04] Het eerste verslag uit Nieuw Zeeland staat op de site! Foto's zijn ook binnen en ik hoop deze week tijd te hebben ze te plaatsen... (LB2)

[01/01/04] Vannacht even telefonetisch contact gehad met Nieuw Zeeland, waar het minimaal 30 graden is en de gezelligheid rond de NL-kerstboom en het verkleumd buiten staan om vuurwerk af te steken wel een ietsie werd gemist. Het is heel groen (ook veel regen daar) en er wordt enorm genoten van het moois wat het LOTR-land te bieden heeft. Verslag volgt weer snel, dus neem gauw weer een kijkje, want het belooft weer vol spannende avonturen te zitten... (LB2)

[21/12] Het heeft even geduurd, maar de (mooie) foto's bij het laatste verslag uit Zuid Amerika staan ook op de site. Kijk onder 'reisverslagen'!

Henk en Marieke zijn ondertussen aangekomen in Nieuw Zeeland, waar ze een leuke camper hebben gekocht om mee rond te trekken. Een Alfred Judocus Kwak-bus... :) (LB2)

[08/12] Het laatste verslag uit Zuid Amerika is geplaatst, de foto's volgen in de loop van deze week. (LB2)

[07/12] Morgen vertrekken Henk en Marieke naar Nieuw Zeeland en is hun Zuid-Amerika-avontuur voorbij. LB1 en ik hopen binnenkort (voordat LB1 eind december een maand naar Zuid-Afrika gaat) de site nog een update te geven. Nu heb ik de duikverhalen gescheiden van de reisverhalen en het laatste reisverslag van 9 november is in het Engels vertaald. Waarschijnlijk volgt dit weekend nog een reisverslag uit Zuid-Amerika. (LB2)

[16/11] Vandaag alle foto's geplaatst bij de reis- en duikverslagen van 9 november. Enjoy! Marieke en Henk zitten momenteel in Puerto Montt. Vanuit hier gaan ze een vierdaagse boottocht maken tussen de ijsbergen en gletsjers, naar Puerto Natales. Allemaal nog in Chili. (LB2)

[10/11] Ook bij Reisverslagen een uitgebreid verhaal over alle duikervaringen tot nog toe. Voor de echte duikliefhebber. Ook hier komen z.s.m. foto's bij. (LB2)

[09/11] Zoals een deel al heeft gemerkt, hebben Jut en Jul weer een erg leuk verslag geschreven. Dit is ook al te vinden op deze site onder Reisveslagen. Daarbij zijn er echter ook ongeveer 1000 foto's mee gestuurd :) waartegen mijn mailbox ernstig protesteerde. Dusss.... ik ga proberen om deze week wat dingen weer op de site te zetten, maar de eerlijkheid gebiedt mij te melden dat ik deze week vier avonden aan het werk ben en ik dus niet weet of ik hier aan toe kom, maar volgend weekend gaat zeker lukken. (LB2)

[04/11] De site heeft er twee dagen uit gelegen. Mochten mensen zich afvragen wat er aan de hand is geweest: de webserver waarop de site stond, is gekraakt. Gelukkig hadden we alle bestanden nog en is de site op een andere server overgezet. Het kan echter zijn dat de e-mails van zondag 2 en maandag 3 nov. niet zijn overgekomen bij Henk en Marieke. Als je dus wat hebt gestuurd en je kreeg het terug, dan ligt het daaraan. Stuur het mailtje nog een keer, dan komt het nu goed aan!(LB2)

[02/11] Jut is JARIG (geweldig, LB1, de mooie ballonnen)! Vandaar dat er even geen berichtjes zijn, ze zijn druk met feestvieren :-) Op 1 november zijn de twee vertrokken naar Paaseiland voor een tripje van acht dagen. Het volgende verslag zal dus pas over een weekje of wat op de site staan, vermoed ik. (LB2)

[19/10] Deze foto stuurde Marieke ons vanuit Cuzco.

Wat er al niet onder een toetsenbord kan liggen... :-)

Onder het reisverslag van 29 augustus zijn duikfoto's te vinden!Ook is er weer een nieuwe Tuimy-foto. Check Toe de Reskjoe!

The English translations are also online, including all pictures. Take a look at the review of 29 Aug. You'll find some diving pics there. (LB2)

[18/10] Berichtje van Jut en Jul: "WIJ GAAN HELAAS NIET NAAR BOLIVIA! DE POLITIEKE EN SOCIALE SITUATIE IS DAAR
MOMENTEEL ZO ONSTABIEL DAT HET BEREIZEN VAN HET LAND NIET VERANTWOORD IS. WE ZULLEN DAAROM MEER TIJD DOORBRENGEN OP PAASEILAND, IN CHILEENS PARAGONIË EN OOK ARGENTIJNS PATAGONIË BEZOEKEN."

Verder was de Incatrail geweldig en het verslag staat op de site. Foto's volgen a.s.a.p. (LB2)

[12/10] INCA FEVER
Lees snel meer over de Peruaanse schietknieën van Jul, de party-nonnen en de spannende BINGO wedstrijd tijdens de nachtrit naar Cuzco! :)

The English edition of this travel report will also be online very soon. (LB)

Ook staan er nu foto's online bij alle reisverslagen. Neem snel een kijkje om te zien wat voor moois Jut en Jul allemaal al gezien hebben.

Ennnnnn... de eerste Tuimy-foto is ook te bewonderen. Kijk bij Toe De Reskjoe! (LB2)

NIEUWS VOLGT HEEL SNEL

[10/10] Er zijn foto's per post onderweg. Nou is het postsysteem in Zuid-Amerika iets anders geregeld dan hier, dus het zal nog wel een weekje of zo duren voordat ik ze binnen heb. Maar zodra ze binnen zijn, komen ze natuurlijk op de site. Verder vertrekken Jut en Jul aanstaande maandag voor een vijf-daagse Incatrail naar Machu Picchu. Dat schijnt geweldig te zijn. Er wordt geprobeerd voor die tijd nog een verslag op te sturen, maar ze moeten even kijken of dat lukt. En anders hebben we gewoon met z'n allen iets meer geduld en meer om naar uit te kijken :-) (LB2)

NIEUWS VOLGT SNEL

[09/10] Onze wereldreizigers bivakkeren momenteel regelmatig buiten de internetzones, om de Calco Canyon te bekijken. Verslag is toegezegd, en de foto's ook. Binnenkort dus meer op deze site hierover!(LB2)

LAATSTE REISVERSLAG

[28/09] Twee lama's in Lima: het laatste verslag van 28 september staat nu ook op de site. Marieke kon geen PC vinden waarmee ze de foto's van haar camera kon downloaden en aan me versturen. Zodra dat wel is gelukt, komen deze bij de mail te staan.En er is nieuws over Tuimy, de dolfijn die Jut en Jul hebben gekregen van duikschool De Tuimelaar. Kijk hier. (LB2)

[27/09] Het verhaal van Henk over het leven van alledag staat op de site. Ook staan hier de foto's van het afscheid op Schiphol en de eerste foto's van de Galapagos-eilanden. (LB2)

ENGLISH UPDATE

[27/09] All the Englsh links are working now, only the ones to the last reviews not yet. I'm working on it, but those two world travellers are writing very long stories, and it takes some time to translate them. But hopefully the English-speaking visitors to the site do enjoy the other stories for now. (LB2)

FOTO'S AFSCHEID

[22/09] De foto's van het afscheidsfeestje zijn van de site afgehaald, omdat deze erg veel ruimte in beslag nemen. Als iemand de foto's gemaild wil hebben, dan kun je een verzoekje sturen aan Linda. Zij kan ze je dan mailen. Binnenkort kan ik dat ook, maar ik zit te wachten op een nieuw mailadres, dus dat is nu nog niet handig :-) (LB2)

HULPTROEPEN!

[21/09] Ik ben helemaal gelukkig; Leonie gaat me helpen met het updaten van deze site. Jut en Jul reizen snel, alleen zo snel dat ik het door, onder andere drukke werkzaamheden, niet bij kan houden. Maar daar is dus engel Leonie, straks ook herkenbaar met afschrift LB2! ;)

Stapje voor stapje laat ik haar nu kennis maken met de logica van deze site. Valt niet mee ;) Maar we komen er. Zo hebben we vanavond 'al' een eerste aanzet gemaakt voor de verzameling reisverlagen. De directe links vind je in de bovenste menubalk en de laatste link geheel links. En ja, we zijn best trots op ons zelf. Deze week wordt er verder gestoeid met het plaatsen van de foto's.

Voor iedereen die vol ongeduld zit/zat te wachten op nieuwe updates die maar niet kwamen, mijn excuses. Ik hoop dat ik het samen met Leonie (ik ben ECHT blij met haar hulp!!) helemaal goed kan maken! (LB)

QUITO 1 & 2
[19/08] Het Pivot CMS krijg ik maar niet aan de praat. Op de 1 of andere manier weet ik er een steeds grotere zooi van te maken. Wonderlijk... Maar, hulptroepen vanuit Canada snellen mij toe dus hopelijk kunnen Jut en Jul binnenkort snel zelf hun berichtjes plaatsen. Voorlopig de mails nog maar even handmatig

ZE ZIJN VERTROKKEN!

[17/08-SCHIPHOL] Vanochtend hebben we met een klein groepje Jut en Jul uitgezwaaid. Het was vroeg, heel vroeg... Maar zó de moeite waard! Lieve familie, vrienden en lezers. Henk en Marieke zijn dan nu echt eindelijk aan hun droomreis begonnen! Ze waren nog geen halve minuut door de douane en we kregen al een sms; 'We missen jullie nu al!'

En dan is het nu afwachten op de eerste mail. Ik zet zelf in op morgenmiddag... Jut gaat namelijk een neus voor computers opspeuren ontwikkelen! (Als ze die al niet had...). Vanmiddag de foto's van het afscheidsfeestje en van deze ochtend.

Tot gauw!

Groetjes, Linda

[07|08|03]
(LB&JUT) Hallelujah.. ZO!


[09|07|03]
(LB) Joepie! De backgroundjes blijven nu op hun plek staan.
Dank Ernstvandevara! (En nu even in alle html-etjes nog plakken dan...)


[07|07|03]
(LB) Het blijven kleine stapjes. De fotogalleries zijn niet mijn sterkste punt (iemand briljante ideeën?). Zij laten nog even op zich wachten maar we zetten alle zeilen bij.

[07|04|03]
(LB) De bouw van de site gaat in kleine stapjes. Foto's volgen snel en nu aan Jut de taak om de tekstjes in te vullen. De mooiste foto staat er alvast. Ook is de vertrekdatum 7 dagen verschoven.

[09|03|03]
Het eerste teken van leven staat op jutenjulopreis.nl. We zijn online. Later, meer, veel meer!

Dank je, Linda voor
de mooie vormgeving!

Jut